diumenge, 8 d’octubre del 2017

pastís de formatge (no bake cheesecake)

Aquest és un pastís que agrada bastant a persones a qui no agrada massa el dolç, ja que porta formatge i poc sucre. A més és perfecte si el vols fer amb nens, perquè no es fa servir el foc (i així no es poden cremar). Ah! i com sempre, és mooolt fàcil...

Ingredients (per a 8 persones):


- 200 gr formatge crema (tipus Philadelphia)
200 gr nata montada
10 galetes (tipus granola o digestive)
100 gr mantega
4 cullerades soperes de sucre glas
1 cullerada sopera de suc de llimona




Primer axafem les galetes o les passem pel robot, però sense que quedin com una farina (ha de quedar amb textura). Afegim la mantega desfeta i ho treballem fins que quedi una pasta lligada. Llavors ja podem cubrir la safata on posarem el pastís (cal que tingui una mica d'alçada perquè no es desmotlla després, si no que aguanta el pastís). 


Posem la safata a refredar uns 15 minuts a la nevera.
Mentres, muntem la nata (recorda: nata 35% MG mínim i molt freda). Després fem una barreja amb el sucre, la crema de formatge i el suc de llimona i finalment, li afegim la nata muntada.

Ara ja és el moment de cubrir la base de les galetes amb aquesta meravella de crema blanca (i de llepar-se els dits tot escurant el bol) i ho posem a la nevera un parell d'hores més.

Per a decorar el pastís pots posar fruita tallada, salsa de gerds (en un pot al foc poses la melmelada i una mica d'aigua i ho vas remenant fins que es disolgui i quedi clareta)... Ho cobreixes que quedi ben bonic, una estona més a la nevera i ja està!




Si quieres la versión en castellano, pincha aquí.
For English version, click here.

diumenge, 19 de març del 2017

brownie, the best!

Aquest és "EL" pastís d'aniversari a casa nostra! Cada vegada intento canviar i colar algun nou pastís i poder ampliar el repertori, però sempre em demanen... el BROWNIE! És tan simple de fer i queda tan deliciós, que segur que també us agrada.


Ingredients (per a 10-12 persones):

- 200 gr xoco negra (de postres)

- 150 gr nous (trossejades)
-  200 gr mantega    
-  4 ous ecològics (a temperatura ambient)
- 150 gr sucre morè
- 70 gr farina de pastisseria
Primer de tot, precalentar el forn a 200º i colocar la reixa al centre del forn.

En un cassó desfer la mantega i la xocolata i quan estigui llest, deixar-ho refredar una mica.
En un bol batre el sucre, els ous fins que quedi una preparació ben integrada i esponjosa. Llavors, poc a poc anar incorporant la xocolata desfeta sense deixar de batre (jo ho faig amb unes varilles a baixa velocitat). Després afegir la farina tamissada, fins que quedi una pasta homogènia i per últim, les nous trossejades.

Un cop tot ben mesclat, ja ho podem posar en una safata i enfornar durant uns 25 minuts a 180º. Compte! ha de quedar una mica melós (no sec del tot). El treiem del forn, el desmotllem i el deixem refredar sobre reixeta.

Pots acompanyar-lo de fruits vermells, maduixes, salsa de xocolata, gelat de vainilla...

Bon appétit!

        e.

dissabte, 28 de gener del 2017

madalenes (o magdalenes, si us agrada més)

Una de les peces de brioxeria que més m'agraden són les madalenes i com no... són molt fàcils de fer! Això sí, no són molt ràpides, perquè és convenient deixar reposar la massa unes 3 hores (o millor tota la nit). Però de veritat que paga la pena!

He seguit la recepta del bloc "Mis dulces preferidos", que alhora havia seguit la recepta de'n Xavier Barriga. He fet aquesta recepta diverses vegades i surten unes madalenes esponjoses i boníssimes!




Ingredients:


- 4 ous grans 

- 175 gr sucre
- 210 gr farina
- 10 gr de llevat químic (en pols)
- 60 ml llet
- 190 ml oli d'oliva suau o girassol
- un pessic de sal
- ratlladura d'una llimona
- pinyons
- un pessic de canyella o vainilla 

També necessitaràs paperets i safates per a madalenes.


Primer de tot, posem en un bol la farina, la sal i el llevat i ho barregem.

Seguidament, en un altre bol barregem el sucre i els ous amb les varilles elèctriques, durant uns 5-6 minuts a velocitat alta, fins que quedi com una crema (el que es diu "blanquejar"). En aquest pas, la barreja agafa molt de volum, ja que li incorporem molt aire.
Després ja podem afegir l'oli, la llet, la ratlladura de la llimona i ho batem durant 1-2 minuts més.
Ara incorporem la farina tamissada amb un colador i ho barregem tot, una mica, just perquè es mescli bé.


Ho tapem amb film plàstic i ho deixem reposar a la nevera durant unes 3 hores mínim.

Quan hem d'enfornar, primer hem de precalentar el forn 15 minuts a 250º amb aire, a dalt i a baix (no possis el turbo!). Mentre s'escalfa, treiem la massa de la nevera, la passem una mica per les varilles i procedim a omplir les càpsules (3/4 de la càpsula ja està bé, perquè puja molt)


Llavors afegim uns pinyons i sucre per sobre. Ho posem a la safata que estarà al centre del forn i abaixem la temperatura a 210-220º. 

Ho deixem coure uns 14-16 minuts o fins que les vegis daurades. I ja està!





Ah! i quantes en surten? doncs depèn de la mida de les càpsules que facis servir, però en surten suficients per a berenar uns quants (o tu, durant uns quants dies). I una altra cosa, es poden guardar la mar de bé en un tàper o una caixa metàl·lica d'aquelles tan mones...

Bon appétit!

        e.


dimarts, 24 de gener del 2017

llenties estofades

A l'hivern m'agraden els plats de cullera. I com que m'encanten els llegums, aquesta recepta de llenties estofades és una de les meves preferides. Molt fàcil de fer i molt ràpida (perquè faig el truc de fer servir llenties cuites i tomàquet fregit)
Ingredients (per a 2 plats complerts!):
- 500 gr de llenties (jo he fet servir les cuites, per estalviar temps)
- cansalada
- costella de porc
- xoriço picant
- pastanagues
- ceba
- tomàquet fregit
- llorer
- oli d'oliva
- sal i pebre


Sofregim una mica la ceba i un cop daurada, afegim la costella i la cansalada. Ho deixem daurar tot junt. 
Ara ja li podem afegir el xoriço, el tomàquet, la pastanaga, les llenties i el llorer.

Ho cobrim amb aigua (pots afegir una pastilla de brou), ho tapem i deixem que faci xup-xup a foc molt baix durant molta estona (crec que vaig veure una peli, mentre). 

Quan vegis que la carn de costella està toveta, ja ho pots treure del foc... i a menjar!

Bon appétit!

        e.