dissabte, 16 de gener del 2016

pollastre amb prunes i pinyons

Una recepta clàssica de la cuina catalana, típica de Festa Major o, en el meu cas, de Dinar de Nadal. Amb ingredients i elaboració senzilla, no falla mai. I jo la faig així...

Ingredients (per a unes 4 persones):
1 pollastre gros de pagès tallat a vuitens
2-3 cebes mitjanes
10 prunes seques amb òs
1 grapat de pinyons dels país
vi blanc o conyac
brou de pollastre
picada feta amb: avellanes, pinyons, all, julivert, molla de pa i vi blanc

Daurem el pollastre en una cassola gran on després ens hi càpiga tot (pollastre i prunes). Un cop daurat, el retirem. 

En la mateixa cassola sofregim la ceba a foc lent. 

Quan ja està sofregida, afegim el pollastre, un raig de vi blanc o conyac, la picada i ho cobrim amb el brou. 

Deixem que arrenqui el bull a foc fort i destapat, i als 10 minuts, hi afegim les prunes i els pinyons. 

Llavors, ja el podem tapar i abaixar el foc (foc mig), i deixar-lo coure durant uns 20 minuts. Passat aquest temps, destapem la cassola i deixem reduir la salsa. I... ja està! Fàcil, eh?

Bon appétit!
        e.