dimarts, 26 de gener del 2016

patates guisades

Aquesta és una versió de les patates a la riojana de tota la vida, però he afegit costella de porc i tomàquets secs. És un d'aquests plats de cullera que tant m'agraden a l'hivern, perquè reconforten i a més, porten les proteïnes i d'altres històries necessàries per convertir-lo en plat únic. Ah! i és moooolt fàcil de fer!

Per a 2 persones necessites:

3-4 patates mitjanes
1/2 ceba
2 grills d'all
1 tros de xoriço
1 tros de costella de porc
1 pebrot "choricero" rehidratat
uns quants tomàquets secs
pebre de la vera 
1 fulla de llorer
sal, oli d'oliva i aigua calenta
una barra de pa (per a sucar)

Pelem els alls i els xafem una mica (o bé els pots picar) i també pelem la ceba i la tallem fineta a rodanxes. Pelem les patates i les "xasquem", o sigui, que fas el primer tros del tall amb el ganivet i l'acabes de trencar (per allò de que deixi anar millor el midó i quedi una salsa espessa).
En una cassola poses a sofregir la ceba en oli d'oliva (foc mig-baix) i quan estigui toveta hi afegim l'all, els trossos de costella i el xoriço. Apugem una mica el foc per ajudar a que es dauri bé la carn.
Ara ja li podem afegir les patates, la polpa dels pebrots i el pebre de la vera i remenem bé, perquè no es cremi res. Llavors afegim aigua calenta fins a cobrir les patates. Un cop comenci a bullir, abaixem el foc, ho tapem i deixem coure uns 30 minuts (o fins que les patates estiguin toves). Rectifiquem de sal i anem remenant de tant en tant, perquè no s'enganxi. Si al final veiem que no ha espessit prou, xafem alguna patata, fins que quedi la textura desitjada. I ja està!

Bon appétit!
        e.