dilluns, 18 de gener del 2016

brownie amb pastís de formatge

Les coses bones millor de dos en dos, no et sembla? doncs si t'agrada el brownie i també el pastís de formatge, fliparàs amb aquest pastís doble! Això sí, després no et queixis pel bikini ;-)

Es tracta de fer un brownie primer i després afegir-hi el pastís de formatge a sobre. No és complicat, però requereix més temps que si fessis un pastís sol, però val la pena, de veritat!
Aquesta recepta és per unes 10-12 persones. Si vols més part de pastís de formatge, fes el doble de la recepta que he fet jo.

Ingredients per al brownie
200 gr de mantega
200 gr xocolata de postres 
70 gr de farina
150 gr de sucre morè

150 gr de nous pelades i trossejades
4 ous ecològics

Ingredients per al pastís de formatge
250 gr de formatge d'untar (tipus philadelphia)
65 gr de sucre morè
2 ous ecològics
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
60 gr de iogurt natural 

Per a fer el brownie, desfem la mantega i la xocolata trossejada en un cassó a foc lent o al microones. Quan s'hagi fos del tot, ho retirem del foc i hi afegim el sucre morè. Tot ben remanat i hi anem afegint l'ou d'un en un i la farina tamisada i un altre cop a mesclar-ho fins que quedi una pasta fineta. Ara ja es pot posar en un motlle untat amb mantega (o de silicona) perquè no s'enganxi. El posem al forn preescalfat a 200º que abaixem a 180º, durant uns 25 minuts a la reixa del mig del forn.


Mentre tens el brownie al forn, has de preparar la part del formatge així: en un bol has de barrejar el formatge, el sucre, els ous batuts i la vainilla. Un cop batut hi afegeixes el iogurt i ho tornes a batre fins que et quedi tot ben lligat i fi. Ara aquesta mescla l'has de posar sobre del brownie, abaixar el forn a 160º i deixar-ho coure tot uns 45 minuts (o fins que el centre estigui quallat).
Quan ja està cuit, treus el pastís del forn i el deixes refredar a temperatura ambient. 

Un cop fred, ja el pots desmotllar i posar-lo a la nevera unes 3 hores perquè acabi de quedar ben compactat i... llestos!

Bon appétit, 

        e.