Ingredients:
1 kg pastanagues
2 cebes
1 tros de gingebre
brou de pollastre o verdures
all
sal
mantega
oli d'oliva
En una cassola amb la mantega i l'oli ja calents poses les pastanagues i la ceba tallades i el gingebre ratllat. Ho deixes coure a foc mig durant uns 5-8 minuts. Ho sales una mica (no et passis que el brou també porta sal).
Ara ja li pots afegir el brou (que ho cobreixi tot, després n'hi pots afegir més si cal). Deixes que arrenqui el bull, ho tapes i que bulli fins que les pastanagues estiguin toves (uns 20 minuts aprox.).
Ha arribat el moment de triturar i convertir-ho tot en una crema suau. Si tens una batedora de got, ho vas posant per tandes (no tot de cop, que et serà molt més difícil). Si no la tens (com jo) ho passes pel túrmix i llestos. Quan ja està ben fineta, tastes de sal i rectifiques si cal, i si t'ha quedat molt espessa hi afegeixes una mica més de brou o aigua.
Bon appétit!
e.