dissabte, 3 d’octubre del 2015

crema de pastanaga i gingebre

Quan comença la tardor i el fred ja es nota una mica, sempre ve de gust una crema calenta. Avui faig la crema de pastanga, que amb el gingebre té un toc asiàtic que la fa més interessant. És fàcil i no requereix tota la teva atenció durant força estona (vaja, que quan ja està tot controlat dins la cassola, tens 20 minuts per fer el que vulguis). I la banda sonora per cuinar aquesta crema és l'Ella Fitzgerald & Louis Armstrong. Perfecte!
 Ingredients:

1 kg pastanagues 
2 cebes
1 tros de gingebre
brou de pollastre o verdures
all
sal
mantega 
oli d'oliva


En una cassola amb la mantega i l'oli ja calents poses les pastanagues i la ceba tallades i el gingebre ratllat. Ho deixes coure a foc mig durant uns 5-8  minuts. Ho sales una mica (no et passis que el brou també porta sal).


Ara ja li pots afegir el brou (que ho cobreixi tot, després n'hi pots afegir més si cal). Deixes que arrenqui el bull, ho tapes i que bulli fins que les pastanagues estiguin toves (uns 20 minuts aprox.).


Ha arribat el moment de triturar i convertir-ho tot en una crema suau. Si tens una batedora de got, ho vas posant per tandes (no tot de cop, que et serà molt més difícil). Si no la tens (com jo) ho passes pel túrmix i llestos. Quan ja està ben fineta, tastes de sal i rectifiques si cal, i si t'ha quedat molt espessa hi afegeixes una mica més de brou o aigua.

Bon appétit!
       e.