dimecres, 26 d’agost del 2015

quinoa amb verdures

Plat senzill i mega sà. I fàcil. Molt fàcil.
La quinoa és un pseudocereal, vaja que té les propietats dels cereals, però en realitat és un fruit sec. Té un alt contingut en proteïnes, és rica en fibra, magnesi i ferro i és SENSE gluten. La bomba! (però és una mica cara, això sí, si ho comparem amb d'altres cereals). 



Per preparar aquest plat senzill, només cal sofregir una mica les verdures (tria les que vulguis, pel seu color, textura o les que tinguis a mà). Jo he escollit carbassó, pebrot vermell, tomàquets secs i ceba.

Per coure la quinoa, primer l'has de rentar molt bé amb aigua freda per treure-li la saponina (farà una escuma blanca). Un cop ben neta (si vols pots deixar-la en remull una estona), posar-la en un cassó amb 1 part d'aigua o brou per 1 de quinoa i un raig d'oli d'oliva. Fer-ho bullir destapat. Quan bulli, tapar el cassó i posar-lo a foc baix durant uns 15-20 minuts aproximadament, fins que el gra quedi transparent i al dente (més info sobre la quinoa aquí)

Un cop cuita, barrejar-la amb les verduretes i millor menjar-la de seguida, ja que si no, perd part dels seus nutrients. 




Bon appétit!
     
        e.