dimecres, 26 d’agost del 2015

panna cotta

Aquí unes postres italianes que vaig descobrir a la meva pizzeria preferida: Il Picarolo. És com un pudding o un flam, però es fa amb llet. En general agrada a tothom perquè no és massa dolç, és suau i lleuger i li pots afegir per sobre el que més t'agradi. Perfecte! (però si no t'agrada la llet, passa, perquè només és llet amb crema de llet!)



Per a 4 persones necessites:

250 ml llet sencera
250 ml nata líquida (35% materia grasa)
2 cullerades soperes de sucre
1/2 cullerada de cafè d'extracte de vainilla
3 fulls de gelatina
i el que vulguis com a topping

Com veieu, jo vaig posar com a topping melmelada de gerds (d'Ikea, boníssima!) i xocolata amb ametlla caramelitzada. Però pots posar-li troços de fruita, salsa de llimona, mel...



Posa en un cassó la llet, la nata, el sucre i la vainilla a escalfar. Quan estigui calent, però no bullint (sobre uns 50ºC) ho pots retirar del foc i reservar. Mentre, has d'haver hidratat els fulls de gelatina en aigua tèbia (si és massa calenta, es desfaran). Un cop hidratats, els treus de l'aigua i els escorres i els poses dins el cassó amb la resta dels ingredients. Ho remenes bé i ho distribueixes en gotets (o en un sol motlle). Un cop fred, ho poses a la nevera perquè es solidifiqui. I ja està! 


Bon appétit!
        
        e.