dilluns, 15 de juny del 2020

arròs caldós de peix

A casa ens encanta l'arròs cuinat de totes maneres (la meva iaia Asunción era valenciana i s'ha de notar). I aquest va ser una creació pròpia, adaptació aproximada de l'arròs caldós de pollastre que fa el Luis, el meu marit.

La veritat que queda un arròs molt festiu, ideal per a un bon dinar de diumenge.

Ingredients (per a 4 persones):
- 400 gr arròs bomba
- 1 litre fumet de peix (recepta aquí)
- 500 gr calamars
- 8 gambes o  llagostins
- 1 ceba
- 1 tomàquet madur (opcional)
- pebre de la vera picant
- julivert
- vi blanc o vermut

Primer de tot, comencem sofregint la ceba fins una mica. Aquí si vols li pots tirar el tomàquet ratllat (és opcional). Jo a vegades li poso i a vegades no...
Després hi afegim els calamars tallats a rodanxes i els saltegem una mica.

Ara ja li podem afegir l'arròs i l'enrossim.

Li afegim el julivert I després el fumet i un raig de vi blanc o vermut.
 Li donem un toc amb el pebre de la Vera i sal.
 I deixem coure uns 20-25 minuts (ho has d'anar mirant i sobretot, que no es quedi sense líquid)

I ja està! Fàcil, eh?

Bon appétit!


        e.