dilluns, 10 de setembre del 2018

carrot cake (o meravellós pastís de pastanaga)

Aquest és un dels meus pastissos preferits (tot i que a la meva família no els encanta tant com a mi, per això no el faig sovint). És suau, esponjós i a sobre, sembla que t'estiguis menjant una cosa super saludable (no t'enganyis, és un pastís encara que porti les pastanagues). La recpeta me l'ha passat la meva amiga Montse (gràcies, ets un sol!)

No és difícil, però sí una mica més laboriós del que faig normalment (perquè té la base del pastís i després el recobriment), però paga la pena!


Ingredients (per a 8 persones):

pastís:
- 2 ous (ecològics)
- 200 gr pastanaga ratllada

200 gr farina
- 150 gr sucre morè (o panela)
- 150 ml oli de girasol
- 1 i 1/2 culleradetes de bicarbonat
- 3 culleradetes de canyella mòlta (o menys si no t'agrada molt la canyella)
- 50 gr nous trocejades
- 100 gr panses
- ratlladura de pell de taronja
- un polsim de nou moscada

cobertura:
- 150 gr formatge crema (tipus Philadelphia)
- 75 gr mantega
- 75 gr sucre glas


Primer de tot, precalentar el forn 175º amb aire, a dalt i a baix (no possis el turbo!)

Seguidament, en un bol barregem el sucre, els ous i l'oli amb les varilles elèctriques, durant uns 5 minuts a velocitat alta, fins que quedi com una crema (el que es diu "blanquejar"). En aquest pas, la barreja agafa molt de volum, ja que li incorporem molt aire. 

Ara incorporem la farina amb el bicarbonat, la canyella i la nou moscada, tot ben tamissat amb un colador i ho barregem una mica, just perquè es mescli bé. 
Ja podem afegir la ratlladura de pastanga i de taronja. Remenem bé i afegim les pansesi les nous trocejades.  Tot seguit, posem la mescla dins un recipient per anar al forn.

Ho enfornem a 175º els primers 5 minuts i després, l'abaixem a 160º i ho deixem coure uns 35-40 minuts. 

Elaborar el frosting o cobertura no té cap secret: es barregen tots els ingredients amb unes varilles o dins la kitchen aid (si n'has de fer molta quantitat) fins que quedi una pasta ben cremoseta i suau.
Un cop el pastís ja està ben fred, li posem per sobre la cobertura i el decorem al nostre gust.

Bon appétit!

        e.