dilluns, 1 de gener del 2018

coca de iogurt

Aquesta és una de les receptes típiques de qualsevol principiant en rebosteria, però que caram, està molt bona! 
Us presento: la coca de iogurt! Un indispensable en un bon berenar/esmorzar casolà.



Ingredients (surt una coca per unes 6-8 persones):

- 1 iogurt blanc o de llimona
- 3 ous grans 
- 2 mides de sucre (la mida és el pot de iogurt)
- 3 mides de farina
- 1 mida d'oli d'oliva suau o de girasol
- 1 sobre de llevat en pols
Primer de tot, precalentar el forn 15 minuts a 250º amb aire, a dalt i a baix (no possis el turbo!)
Seguidament, en un bol barregem el sucre i els ous amb les varilles elèctriques, durant uns 5 minuts a velocitat alta, fins que quedi com una crema (el que es diu "blanquejar"). En aquest pas, la barreja agafa molt de volum, ja que li incorporem molt aire. Després li afegim el iogurt i batem més. Ara ja podem afegir l'oli i ho batem durant 1-2 minuts més.
Ara incorporem la farina amb el llevat, ben tamissada amb un colador i ho barregem tot, una mica, just perquè es mescli bé. Posem la mescla dins un recipient per anar al forn.
Ara abaixem el forn a 180º i ho deixem coure uns 35-40 minuts. Quan punxis amb un escuradents i surti net, vol dir que està llesta!


Bon appétit!

        e.