diumenge, 5 d’abril del 2015

pastís de mantega (pastís Roxana)

Aquest pastís de mantega (o pa de pessic) és una bona base per a poder fer un pastís més elaborat (afegint melmelada, cobertura de xocolata o alguna altra cosa) o deixar-lo com està, per sucar-lo en un got de llet. Aquesta és doncs, la recepta del pastís Roxana, vinguda directament des del barri londinenc de Notting Hill on la meva germana la va aprendre de la seva "jefa", la Roxana, i després me la va passar a mi.



Per a un pastís per a 8-10 persones necessites:

100 gr mantega (a temperatura ambient)

1 tassa i 1/2 sucre morè
2 ous ecològics (a temperatura ambient)
1 tassa i 2 cullerades soperes de llet
2 tasses i 1/4 farina
1 sobre llevat en pols
1/2 culleradeta extracte de vainilla

Engega el forn a uns 170ºC perquè es vagi escalfant mentres prepares la massa. Prepara un motlle (jo a vegades faig servir un rodó, un de corona...segons l'efecte final que vulgui donar-li al pastís) untant-lo de mantega i espolsant una mica de farina. Posa la mantega i el sucre en un bol i comença a batre'ls. Després ves afegint la resta d'ingredients líquids un a un i ves batent-los. Tamisa la farina i el llevat i els afegeixes a la barreja de mantega. Ho bats tot bé fins que quedi cremoset i llis.



Posa la massa ben repartida en el motlle i dins el forn durant 45-50 minuts o fins que estigui quallada (el punxes i el punxó ha de sortir sec). Deixa'l refredar dins del motlle. I ja el tens llest per a guarnir-lo o menjar-te'l...

Altres variants, prenent com a base aquest pastís...



Bon appétit!
        
        e.