És molt fàcil i ràpid de fer i està taaaaan bo (si no t'agrada la xocolata, ni te'l miris!).
Per a un pastís per a 8-10 persones necessites:
per a la massa:
250 gr mantega (a temperatura ambient)
235 gr sucre morè
3 ous ecològics (a temperatura ambient)
300 gr farina
1 1/2 cullera de tè llevat en pols
250 ml crema agra
35 gr cacau en pols
250 gr xocolata negra, desfeta
per a cobrir el pastís:
150 gr xoco negra, trossejada
80 ml nata líquida
Encendre el forn a 160ºC. Prepara un motlle de 22 cm (unta'l de mantega i espolsa farina) per evitar que s'enganxi la massa. Posar la mantega i el sucre en un bol de la batedora elèctrica i barrejar-ho fins que quedi cremós i lleuger. Afegir els ous i batre bé. Tamisar la farina, el llevat i el cacau i afegir-ho a la barreja de la mantega. Després afegir la crema agra i la xocolata desfeta i batre fins que quedi ben mesclat.
Posar la massa ben repartida en el motlle i dins el forn durant 55-60 minuts o fins que estigui quallada. Deixar-lo refredar dins del motlle (COMPTE! no ha de quedar molt fet, perquè si no, amb el temps de repòs dins el motlle, s'acaba de coure més i llavors queda ressec. Que ja m'ha passat més d'una vegada...)
Si t'ha quedat com a mi, trencat per sobre, no passa res. Quan estigui fred el gires i el poses a una safata bonica i com que després el cobreixes amb la xocolata, queda perfecte.
Per a fer el glacejat de xocolata, només cal que posis la xoco trossejada amb la nata líquida dins un pot i al foc, a baixa temperatura, fins que quedi finet. Deixar refredar durant uns 5 minuts abans de repartir-la per sobre del pastís.
I ja està!
Bon appétit!
e.