dimecres, 25 de febrer del 2015

salsa dolça de llimona

A casa tinc un llimoner que creix salvatge i sense la meva interferència, però a canvi em dóna moltes llimones boníssimes. I, a part de repartir-ne per la família i amics, busco receptes per fer-les servir... 
Aquesta n'és una: salsa de llimona per a cobrir pastissos, cupcakes, formatge fresc o el que se't passi pel cap.




Pocs ingredients, poc temps de treball, però un gran resultat. Prova a fer-la i ho veuràs!



Ingredients:
1 ou gran ben batut (si és ecològic, millor)
60 ml d'aigua freda
suc d'una llimona (aprox. 3 cullerades soperes)
pell de 1/2 llimona (ratllada ben fineta)
60 gr sucre
115 gr mantega


En un cassó, posa l'ou ben batut, l'aigua, el suc de la llimona i la pell ratllada i barreja-ho bé. Posa'l al foc a mitja temperatura, afegeix el sucre i tornar a remenar. Després afegeix la mantega i cuina-ho tot sense deixar de remenar, fins que la mantega es desfaci i la salsa comenci a bullir (triga una estoneta). Quan estigui "grossa" i espessa ja la pots treure del foc i deixar refredar. Ja la tens llesta per farcir un pastís, decorar un cupcake o el que vulguis...

Bon appétit! 

       e.