Començo el bloc amb una recepta super fàcil, bona, boníssima i amb un autèntic sabor novaiorquès:
unes meravelloses cookies!
unes meravelloses cookies!
Per a unes 25 galetes necessitaràs:
150 gr sucre (jo prefereixo el morè perquè afegeix més humitat a la pasta)
250 gr farina per a pastisseria
250 gr mantega
1 ou sencer (millor si és ecològic)
1 pessic de sal
1/2 sobre de llevat en pols
xocolata negra de rajola
nous trossejades
1 c/c vainilla en pols (opcional)
150 gr sucre (jo prefereixo el morè perquè afegeix més humitat a la pasta)
250 gr farina per a pastisseria
250 gr mantega
1 ou sencer (millor si és ecològic)
1 pessic de sal
1/2 sobre de llevat en pols
xocolata negra de rajola
nous trossejades
1 c/c vainilla en pols (opcional)
Preescalfa el forn a 200ºC. Mentre, barreja en un bol el sucre amb la mantega i l'ou (ambdós a temperatura ambient). En un altre bol barreja la farina, la vainilla, la sal i el llevat.
Després, barreja les dues masses suaument fins que quedi tot ben lligat (no importa que quedi una mica "pegote") i afegeix la xocolata i les nous trossejades. (Aquí si vols pots afegir d'altres ingredients com ara panses, xoco blanca...)
Ara que ja tens la pasta feta, has d'anar fent boletes, posar-les en una safata coberta amb paper de forn o silicona (compte no les ajuntis massa, perquè quan s'escalfin guanyaran en volum i s'enganxarien les unes amb les altres) i aplanar-les lleugerament.
I ja només queda enfornar-les a 180ºC durant uns 12 minuts o fins que vegis que estan lleugerament daurades, però tovetes al tocar-les.
Bon appétit!
e.